Sony a prezentat XZ2 și XZ2 Compact

Sony se concentrează din nou pe smartphone-uri, ceea ce nu este un lucru rău. La MWC 2018, compania niponă a prezentat două noi modele. Este vorba de Sony XZ2 și XZ2 Compact. Ambele device-uri au procesor Snapdragon 845 și vor ieși pe piață în această primăvară.

De această dată însă, Sony nu mai vine cu ecrane cu o rezoluție mare. În detrimentul unui ecran 4K, XZ2 are un ecran FHD+ (2160 x 1080) de 5,7 inchi. De asemenea, ecranul are și margini mult mai mici, Sony intrând în trend-ul cu ecrane bezzel-less. Ecranul are suport HDR și poate transforma și conținutul SDR, pentru a arăta mai bine.

Partea din spate a telefonului nu mai este din sticlă așa cum ne-a obișnuit Sony în cazul flagship-urilor sale. Pe XZ2 avem un spate din aluminiu, iar XZ2 Compact, unul din plastic. Doar XZ2 suportă încărcare wireless, nu și XZ2 Compact.

De asemenea, de acum senzorul de amprentă nu mai este integrat în butonul de Power. Acum, este poziționat (ca și la ați producători de altfel) pe spatele telefonului sub cameră.

Și ca să fie într trend până la capăt, Sony a scos jack-ul de 3.5, dar telefonul suportă AptX și LDAC prin bluetooth. Camera este de 19 megapixeli, filmează 4K HDR și poate filma 1080p la 960 de cadre pe secundă.

Ambele terminale au 4GB de RAM și vin standard doar cu 64 de GB de stocare. Nu există variante cu mai multă stocare, dar se poate folosi un card de memorie de până la 400 GB, dar doar pe modelul dual-SIM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată