Pale Moon – un browser optimizat pentru consum mic de resurse

Săptămâna trecută făceam un tutorial despre Cent Browser, un browser bazat pe Google Chrome, dar care are câteva funcții interesant în plus. Din păcate, ca și Google Chrome, cent Browser consumă multă memorie RAM, așa că de data asta vă prezint un browser optimizat și cu un consum de resurse mai mic. Este vorba despre Pale Moon, un browser bazat pe Mozilla Firefox, care se descurcă foarte bine pe calculatoare mai slabe.

Acesta are versiuni de Windows (32&64 bit), Windows XP/Intel Atom (în special pentru netbook-uri cu procesor Intel Atom și Windows XP), Linux, Mac OS X și Android. Eu folosesc și versiunea de Android, care nu doar că se încarcă mai repede decât Google Chrome, dar merge și mai bine. Pe Windows, nu am avut probleme majore de compatibilitate, dar mai sunt unele site-uri care te atenționează că folosești o versiune mai veche de Firefox.

Una peste alta, pentru un PC mai slăbuț, Pale Moon pare browser-ul ce mai bun. Consumă resurse mai puține, pornește și încarcă pagini mai repede și se blochează rar. Deasemenea, (aproape) toate add-on-urile care merg pe Mozilla Firefox, merg fără probleme și pe Pale Moon. Sunt și unele add-on-uri, la care pe Pale Moon, merg doar versiuni mai vechi, nu și ultima versiune.

Sper că v-am ajutat cu acest articol, dacă v-a plăcut puteți da LIKE paginii noastre de Facebook, subscribe canalului de YouTube și canalului de LIVE-uri. Eu am fost Mihail, iar până la o nouă revedere, vă doresc o zi super!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata