Au început să apară primele telefoane cu Android GO

În primăvara anului trecut Google anunța Android GO, un sistem de operare pentru telefoane entry-level. Săptămâna aceasta au apărut primele telefoane care rulează noul OS. De fapt, nu este chiar așa. Este o versiune slim de Android 8 Oreo.

Acesta este optimizat pentru consum mic de resurse (rulează și pe telefoane cu 1 GB de memorie RAM), să ocupe puțină stocare și aplicațiile de sistem să fie și ele mici. De asemenea, în ultima vreme, au tot apărut în Google Play Store versiuni lite ale unor aplicații populare.

Tot acest pachet pornește de la 50$ (cel mai ieftin telefon) și ajunge la 130 (cel mai scump telefon dintre cele lansate). Noile terminale sunt destinate țărilor în curs de dezvoltare, unde este nevoie de device-uri ieftine. Ieftin însă nu trebuie să însemne și prost. Și tocmai aici vrea Google să ajute.

Sistemul de operare nu este foarte diferit de Android 8 (chiar dacă amprenta sa este mai mică). Diferența este că sistemul de operare vine optimizat pentru hardware mai slab. Vom vedea în perioada următoare din ce în ce mai multe telefoane cu Android GO, chiar și sub prețul de 50 de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.