Câtă memorie RAM este suficientă în 2017?

Primesc foarte des întrebarea asta, așa că am decis să fac un video pe tema asta. Acum 17 ani, când am avut primul calculator, el avea 4 sau 8 MB de memorie RAM. Astăzi, calculatorul de pe care scriu acest articol are 16 GB. E clar că tehnologia a evoluat, dar nu toată lumea are nevoie de 16 GB de memorie RAM. Știi că ai nevoie de mai multă memorie RAM, când te anunță sistemul de operare că nu mai ai memorie RAM. Dacă nu vezi niciodată acel mesaj, atunci nu ai nevoie de mai multă memorie RAM.

Eu zic că pentru office și light browsing (nu de alta, dar Google Chrome iubește RAM-ul) aș zice că 4 GB de memorie sunt suficienți. Aici poate intra și light gaming, dar nu vă așteptați la ceva mai mult decât League of Legends și Counter Strike – Global Offensive. Pentru gaming, dar fără streaming și alte nebunii asociate, 8 GB își vor face cu brio treaba (asta dacă în Google Chrome nu sunt deschise prea multe tab-uri). 16 GB pot duce gaming + streaming + browsing, fără nici un fel de probleme. Ce este peste 16 GB intră în zona PRO (editări foto&video, procesoare 3D etc).

Sper că v-am ajutat cu acest articol, dacă v-a plăcut puteți da LIKE paginii noastre de Facebook, subscribe canalului de YouTube și canalului de LIVE-uri. Eu am fost Mihail, iar până la o nouă revedere, vă doresc o zi super!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata