skip to Main Content

Înregistrează domenii.ro pe găzduire.ro (P)

La începuturi, nu am fost mare fan al hosting-ului din România. Adică, ce se oferea pe la noi, era net inferior ce se oferea pe afară. Și asta m-a făcut să stau pe la marii provideri de hosting. Problema lor era însă că nu aveau viteză suficient de mare. Țin minte că stăteam pe un server unde mai erau 200 de domenii. Și vă dați seama ce bine mergea, nu? Așa că am decis să îmi încerc norocul cu hosting mioritic. Problema era aici că nu știam de unde să o apuc și unde să mă duc. Vă dați seama, sunt foarte multe firme, ai de unde alege, dar trebuie să alegi cu cap. Nu poți să te arunci unde e ieftin din prima. Am vrut VPS, pentru că nu mai suportam hosting-ul shared. Și am început să mă documentez.

Sunt o tonă de firme din România care oferă înregistrare domenii.ro și hosting pe VPS, fix ce aveam eu nevoie. Problema e așa, că nu la toate merge cum trebuie. Unii au VPS-uri slabe (da, ai spațiu mare pe server, dar ai un singur core de CPU în 2018 și 1024 de MB memorie RAM) și dai 20+ € pe lună. Ceea ce nu e OK. Așa că am ajuns pe site-ul celor de găzduire.ro, care a fost fix ce trebuia. Oamenii aveau VPS-uri la un preț cinstit și tot de la ei puteai să îți și înregistrezi un domeniu.ro.

Am zis să încerc și eu, ce avea să se întâmple. Și am luat un VPS, cred că era al doilea cel mai ieftin. Nu știam nimic despre VPS-uri, așa că am ales acolo CentOS și cam asta a fost. După 30 de minute, deja făcusem VPS-ul varză și avea nevoie de o reinstalare. Ghici ce? Reinstalarea se făcea la vremea aia manual, de către suportul tehnic. Țin minte că am deranjat de vreo 3 ori suportul tehnic pentru reinstalare. După, m-am prins care e treaba și nu a mai fost nevoie de nimic, totul a mers smooth. Deci, dacă vreți VPS în România și suport tehnic decent, găzduire.ro.

Deci asta a fost experiența mea e cu ei, super OK. Acum văd că au și ceva promoții la hosting și mi-aș face și eu un abonament, la cât de ieftin este (99 de eurocenți), doar să mă joc pe el cu un site de test. A, și încă ceva, dacă veniți cu un prieten, aveți o lună gratuită de hosting, indiferent de pachetul ales.

Dar, gata cu experiența mea, să trecem la înregistrare de domenii.ro, ce doare cel mai tare. Și aici, cei de la gazduire.ro au o pagină foarte bine pusă la punct. Am pus mai jos un screenshot, să vedeți ce prețuri OK au. Sigur, nu o fi cel mai rapid și mai bun hosting, dar pentru un sau un site mic, este mai mult decât suficient. Ca să nu mai amintesc de suport-ul care este și el bunicel.

 

Înregistrare domenii .ro

Înregistrare domenii .ro

 

Prețul la domenii .ro, fără hosting este de 12€. În perioada asta însă, există o reducere de 50% și vă puteți lua un domeniu.ro, la doar 6€, ceea ce este un super preț, după părerea mea. Sincer, dacă știam de promoția asta, îmi luam acum domeniu mai ieftin, decât ce mi-am luat în primăvară, cu vreo 10€.

Una peste alta, eu cred că hosting-ul și înregistrarea de domenii în România au ajuns la un nivel foarte bun. Sunt companii (cum e și Găzudire.ro) care sunt la nivelul celor de afară (mult mai mari și cu mult mai multe resurse disponibile) încât văd astăzi hosting-ul în România ca o alternativă foarte bună la ce este afară.

Acest articol este un advertorial și a fost marcat corespunzător. În orice caz, opiniile din acest articol sunt ale mele. Tot ce am scris în acest articol este experiență personală, de lucru cu gazduire.ro.

Mihail Ștefano

Salut! Sunt pasionat de IT&C încă din anii '90. Primul meu tutorial video l-am făcut în anul 2008, când în România domeniul era abia la început. Scriu pe blog și în PC Area din anul 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.